måndag 18 maj 2015

20 månader.

T, 20 månader, är ett glatt och busigt barn som vill göra allt som hans föräldrar gör, t ex dricka kaffe och öl, städa, sitta på en vanlig stol (och inte den höga barnstolen) och använda kniv och gaffel. Det är med andra ord mycket härmande och efterapande just nu (och frustration när jag eller Anders inte låter honom göra som han vill).

T är betydligt mindre mammig numera och pappa är nästan lika bra som mamma. Andra människor är roliga att underhålla men inte att t ex sitta i knät hos.

Nya ord och lekar kommer hela tiden. Några nya ord är naaaj (med skånskt uttal), bebis, traktor, docka, kaka, bulle och juice. Nytt på lekfronten är att han börjat leka med dockor, dvs bär med sig dem överallt. Dockorna eller gosedjurskatten ska gärna följa med till dagmamman eller vara med vid nattningen och under bilresor. Det är något nytt, T har aldrig tidigare velat ha med sig ngt "snutteobjekt".

Med gosekatten i bilen.

Något som är oerhört intressant är bilar, traktorer, grävskopor och tåg. Lycka är att under promenaden till dagmamman få se ett antal tåg passera. En favoritleksak är den verklighetstrogna grävskopan (eller hjullastaren som den tydligen heter).

T:s personlighet och egenskaper kommer fram mer och mer. Jag tycker det är väldigt tydligt att han är mitt och Anders barn: han har mitt humör (ibland i alla fall) och delar min tendens till att vara mycket bestämd med vad han vill och inte vill. Han gillar, precis som jag, att spexa och skämta. Han har dock fått Anders godmodighet, oräddhet, nyfikenhet och tekniska intresse (baserat på att hans frekvent förekommande duplo-, vatten- och bygglekar). Och precis som oss båda älskar han att läsa och är lugn (alltså, han är såklart busig och har mycket spring i benen som väl alla ettochetthalvtåringar är men han är samtidigt lugn som person).

På promenad i Götelaborg.

onsdag 13 maj 2015

Sex veckors semester.

Om cirka fem veckor, vid midsommar, går jag på semester. I sex frikkin' veckor! I samband med det tar vi vårt pick och pack och flyttar till Malmö. Så himla skönt det ska bli, att ha tid att fixa i lägenheten, kunna hänga med folk i Malmö, kanske åka hem till päronen en sväng men framförallt - så mycket tid att vara med Torsten. Jag ser fram emot att slippa stressa på morgonen för att hinna till dagmamman och tåget och istället kunna ta det lugnt. Upptäcka den nya staden tillsammans, leka i parker och gå till bibblan. Myspys deluxe.

Jag ser verkligen fram emot att vara ledig från jobbet. Jag är så trött på att ständigt vara småstressad över allt jag inte hinner med (det suger att jobba deltid). Jag behöver vara ledig och bara ta det lugnt. Och det ska jag göra, i sex hela veckor. Älskar att jobba statligt och få så många semesterdagar, hehe. Det väger lätt upp att lönen inte är den bästa.

#babywearing